fbpx

Aktualności (10) Aktualności w restauracji STREFA

Restauracja Strefa wyróżniona plakietą Michelin 2018

Rekomendacja w przewodniku Michelin stanowi dla każdego restauratora wielkie wyróżnienie. Sam przewodnik wydawany jest od ponad 100 lat. Dzięki tradycji i skrupulatnemu podejściu ze strony audytorów czytelnik może być pewien, że obecność restauracji w przewodniku świadczy o najwyższej jakości kuchni i serwisu.

Restauracja Strefa po raz pierwszy została doceniona rekomendacją w 2016 roku. Rok 2018 przyniósł potwierdzenie rekomendacji.

Plakieta zagościła w widocznym punkcie przy wejściu do restauracji dzięki czemu nasi Goście mogą już od początku zorientować się, że znaleźli się w restauracji docenionej przez najsłynniejszy przewodnik na Świecie.

Restauracja Strefa wyróżniona plakietą Michelin 2017

Rekomendacja w przewodniku Michelin stanowi dla każdego restauratora wielkie wyróżnienie. Sam przewodnik wydawany jest od ponad 100 lat. Dzięki tradycji i skrupulatnemu podejściu ze strony audytorów czytelnik może być pewien, że obecność restauracji w przewodniku świadczy o najwyższej jakości kuchni i serwisu.

Restauracja Strefa po raz pierwszy została doceniona rekomendacją w 2016 roku. Rok 2017 przyniósł potwierdzenie rekomendacji. Pod koniec tego roki, dokładnie 4 grudnia w Warszawie odbyło się wręczenie Plakiet Przewodnika Michelin 2017 Main Cities of Europe. Swoją plakietę otrzymała również restauracja Strefa.

Plakieta zagościła w widocznym punkcie przy wejściu do restauracji dzięki czemu nasi Goście mogą już od początku zorientować się, że znaleźli się w restauracji docenionej przez najsłynniejszy przewodnik na Świecie.

FINE DINING WEEK W RESTAURACJI STREFA

Z radością informujemy, że bierzemy udział w nadchodzącym festiwalu Fine Dining Week, który odbędzie się w dniach 25.08 - 3.09.2017
Rezerwacji stołów dokonać można na stronie festiwalu: www.FineDiningWeek.pl
Zapraszamy serdecznie!

POLAND 100 BEST RESTAURANTS 2017

W imieniu całego zespołu restauracji Strefa bardzo dziękujemy naszym Gościom i audytorom za wysoką ocenę w plebiscycie Poland 100 Best Restaurants.
Po raz kolejny otrzymaliśmy najwyższą z możliwych ocenę 3 widelce +
Nagroda już znalazła się na honorowym miejscu w restauracji.

RESTAURACJA STREFA NAJLEPSZĄ RESTAURACJĄ ROKU 2015 W POLSCE!

17 października 2015 r., restauracja STREFA została uznana w jednym z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych, 100 BEST RESTAURANTS, za najlepszą restaurację roku 2015 w Polsce. Podczas gali w Toruniu nagrodę odebrał szef kuchni, Jarosław Walczyk, który jednocześnie otrzymał nagrodę Najlepszego Kucharza Roku 2015. Konkurs 100 BEST RESTAURANTS i zarazem przewodnik po najlepszych restauracjach w Polsce to prestiżowy, pierwszy i jedyny w skali kraju projekt o tak szerokim zasięgu i formule. Restauracje są bowiem w głównej mierze oceniane przez konsumentów, dzięki temu ocena jest bardziej obiektywna i wiarygodna niż recenzja krytyków kulinarnych. Bardzo serdecznie Wam zatem dziękujemy i do smacznego zobaczenia :)

 

Zaproszeni na uroczystość szefowie kuchni

Zaproszeni na uroczystość szefowie kuchni w towarzystwie (od lewej, w 1 rzędzie): Prezydenta AG w Polsce, Macieja Dobrzynieckiego, Honorowego Prezydenta Międzynarodowej AG, Rafaela Ansona, obecnego Prezydenta Międzynarodowej AG, Jacques’a Mallarda oraz Honorowego Prezydenta Międzynarodowej AG, Georges’a Husni.

Warszawska część study Trip Międzynarodowej Akademii Gastronomicznej

17 września br., w restauracji Stary Dom w Warszawie, odbyła się uroczysta kolacja, inaugurująca warszawską część study Trip Międzynarodowej Akademii Gastronomicznej. Oprócz członków AG w spotkaniu przy suto zastawionych polskimi specjałami stołach wzięli udział także wybitni polscy szefowie kuchni. Przybyli oni na specjalne zaproszenie Akademii Gastronomicznej w Polsce i jej Prezydenta, Macieja Dobrzynieckiego, który kierował się chęcią podtrzymania nawiązanej wcześniej współpracy szefów z polską Akademią, a także docenienia zaangażowania tych prawdziwych gastronomicznych wirtuozów w rozwój polskiej sztuki kulinarnej.Wśród zaproszonych szefów znaleźli się laureaci prestiżowych międzynarodowych nagród AIG PRIX, przyznawanych przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną, a także finaliści i laureaci nagrody specjalnej słynnego programu telewizyjnego Top Chef, m.in.: Wojciech Modest Amaro, Martin Gimenez Castro, Witek Iwański, Paweł Oszczyk, Marcin Przybysz, Piotr Ślusarz, Paweł Wałęsa, a także nasz szef kuchni Jarosław Walczyk oraz wyróżniony przez Akademię sommelier – Paweł Białęcki. Podczas oficjalnej części wieczoru każdy z nich odebrał z rąk Prezydenta Dobrzynieckiego pamiątkowy fartuch z logo polskiej Akademii.
Subscribe to this RSS feed
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.