Aktualności (9) Aktualności w restauracji STREFA

ŁUKASZ ANDRUSZKIEWICZ - NOWY SZEF KUCHNI

Restauracja Strefa ma nowego Szefa Kuchni - jest nim Łukasz Andruszkeiwicz. Łukasz kieruje naszym Zespołem kuchennym już od połowy czerwca, natomiast z restauracją Strefa związany jest od 2014 roku. Zanim jednak zdołał poznać wszystkie nasze zakamarki zdobywał doświadczenie w wielu znakomitych miejscach.
Jednym z etapów jego kariery była praca w restauracjach hotelowych. Zagościł w hotelu Westin oraz Intercontinental, gdzie pracował w restauracji Platter by Karol Okrasa. Swoimi umiejętnościami zachwycał gości restauracji DOM na warszawskim Żoliborzu, gdzie pracował na stanowisku Szefa Kuchni. Za jego czasów miejsce to zagościło w przewodniku Gault& MIllau i doczekało się wyróżnienia w postaci czapki kucharskiej.
Szansą na rozwój umiejętności niewątpliwie była jego obecność w restauracji Jacob&Gabriel w norweskim Skien, gdzie zdobywał szlify pod okiem Szefa Mateusza Wesołowskiego i Larsa Ludviga Jacobsena.
W swojej pracy lubi eksperymentować, łączyć stare przepisy z nowoczesnymi technikami. Jest zafascynowany skandynawskim podejściem do sztuki kulinarnej, które charakteryzuje się skupieniem na pochodzeniu i jakości produktów oraz harmonią w prezentacji.
Czas wolny poświęca rodzinie. Ceni sobie aktywny wypoczynek na świeżym powietrzu.
Już w przyszłym tygodniu goście restauracji Strefa będą mogli zapoznać się z nową kartą autorstwa zespołu pod kierownictwem naszego nowego Szefa Kuchni – Łukasza Andruszkiewicza.
Obiecujemy wyłącznie pyszne dania.

FINE DINING WEEK W RESTAURACJI STREFA

Z radością informujemy, że bierzemy udział w nadchodzącym festiwalu Fine Dining Week, który odbędzie się w dniach 25.08 - 3.09.2017
Rezerwacji stołów dokonać można na stronie festiwalu: www.FineDiningWeek.pl
Zapraszamy serdecznie!

JESIEŃ W RESTAURACJI STREFA

Dzisiaj w kalendarzu pierwszy dzień jesieni...
Na osłodę tej niewątpliwie nie nastrajającej optymistycznie daty proponujemy nasze wspaniałe, szafranowe crème brûlée z ziemią czekoladową, bezikami i lodami o smaku dyni z bekonem.
Poza tym deserem w jesiennej karcie Szef Łukasz Andruszkiewicz przygotował dla Państwa wiele wspaniałych dań, które z całą pewnością okażą się znakomitym lekarstwem na jesienną chandrę.

POLAND 100 BEST RESTAURANTS 2017

W imieniu całego zespołu restauracji Strefa bardzo dziękujemy naszym Gościom i audytorom za wysoką ocenę w plebiscycie Poland 100 Best Restaurants.
Po raz kolejny otrzymaliśmy najwyższą z możliwych ocenę 3 widelce +
Nagroda już znalazła się na honorowym miejscu w restauracji.

RESTAURACJA STREFA NAJLEPSZĄ RESTAURACJĄ ROKU 2015 W POLSCE!

17 października 2015 r., restauracja STREFA została uznana w jednym z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych, 100 BEST RESTAURANTS, za najlepszą restaurację roku 2015 w Polsce. Podczas gali w Toruniu nagrodę odebrał szef kuchni, Jarosław Walczyk, który jednocześnie otrzymał nagrodę Najlepszego Kucharza Roku 2015. Konkurs 100 BEST RESTAURANTS i zarazem przewodnik po najlepszych restauracjach w Polsce to prestiżowy, pierwszy i jedyny w skali kraju projekt o tak szerokim zasięgu i formule. Restauracje są bowiem w głównej mierze oceniane przez konsumentów, dzięki temu ocena jest bardziej obiektywna i wiarygodna niż recenzja krytyków kulinarnych. Bardzo serdecznie Wam zatem dziękujemy i do smacznego zobaczenia :)

 

Zaproszeni na uroczystość szefowie kuchni

Zaproszeni na uroczystość szefowie kuchni w towarzystwie (od lewej, w 1 rzędzie): Prezydenta AG w Polsce, Macieja Dobrzynieckiego, Honorowego Prezydenta Międzynarodowej AG, Rafaela Ansona, obecnego Prezydenta Międzynarodowej AG, Jacques’a Mallarda oraz Honorowego Prezydenta Międzynarodowej AG, Georges’a Husni.

Warszawska część study Trip Międzynarodowej Akademii Gastronomicznej

17 września br., w restauracji Stary Dom w Warszawie, odbyła się uroczysta kolacja, inaugurująca warszawską część study Trip Międzynarodowej Akademii Gastronomicznej. Oprócz członków AG w spotkaniu przy suto zastawionych polskimi specjałami stołach wzięli udział także wybitni polscy szefowie kuchni. Przybyli oni na specjalne zaproszenie Akademii Gastronomicznej w Polsce i jej Prezydenta, Macieja Dobrzynieckiego, który kierował się chęcią podtrzymania nawiązanej wcześniej współpracy szefów z polską Akademią, a także docenienia zaangażowania tych prawdziwych gastronomicznych wirtuozów w rozwój polskiej sztuki kulinarnej.Wśród zaproszonych szefów znaleźli się laureaci prestiżowych międzynarodowych nagród AIG PRIX, przyznawanych przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną, a także finaliści i laureaci nagrody specjalnej słynnego programu telewizyjnego Top Chef, m.in.: Wojciech Modest Amaro, Martin Gimenez Castro, Witek Iwański, Paweł Oszczyk, Marcin Przybysz, Piotr Ślusarz, Paweł Wałęsa, a także nasz szef kuchni Jarosław Walczyk oraz wyróżniony przez Akademię sommelier – Paweł Białęcki. Podczas oficjalnej części wieczoru każdy z nich odebrał z rąk Prezydenta Dobrzynieckiego pamiątkowy fartuch z logo polskiej Akademii.

Statuetka Hermesa „Poradnika Restauratora” 2015 dla restauracji STREFA w Warszawie.

Podczas XVII Wiosennego Ogólnopolskiego Spotkania Czołowych Postaci Świata HoReCa i FMCG, które odbyło się 14 maja br. w Poznaniu, kapituła plebiscytu wręczyła prestiżową statuetkę Hermesa „Poradnika Restauratora” szefowi kuchni warszawskiej restauracji STREFA, Jarosławowi Walczykowi. Lokal nominowany został do nagrody przez magazyn „Poradnik Restauratora” w kategorii Restauracja z Renomą.

Otrzymanie tak prestiżowej nagrody oznacza, że pasja z jaką prowadzona jest restauracja została nie tylko dostrzeżona, ale i doceniona przez ekspertów branży gastronomicznej. Statuetka Hermesa jest również motywacją do podejmowania dalszych wyzwań oraz dowodem na to, że obrany przez restauracje kierunek – czyli stworzenie wyjątkowego miejsca, które pozwoli zregenerować się i duszy, i ciału – jest tym właściwym.

Subscribe to this RSS feed
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.