Aktualności (11) Aktualności w restauracji STREFA

Restauracja Strefa wyróżniona plakietą Michelin 2017

Rekomendacja w przewodniku Michelin stanowi dla każdego restauratora wielkie wyróżnienie. Sam przewodnik wydawany jest od ponad 100 lat. Dzięki tradycji i skrupulatnemu podejściu ze strony audytorów czytelnik może być pewien, że obecność restauracji w przewodniku świadczy o najwyższej jakości kuchni i serwisu.

Restauracja Strefa po raz pierwszy została doceniona rekomendacją w 2016 roku. Rok 2017 przyniósł potwierdzenie rekomendacji. Pod koniec tego roki, dokładnie 4 grudnia w Warszawie odbyło się wręczenie Plakiet Przewodnika Michelin 2017 Main Cities of Europe. Swoją plakietę otrzymała również restauracja Strefa.

Plakieta zagościła w widocznym punkcie przy wejściu do restauracji dzięki czemu nasi Goście mogą już od początku zorientować się, że znaleźli się w restauracji docenionej przez najsłynniejszy przewodnik na Świecie.

ŚWIĄTECZNE DANIA NA WYNOS

Zapraszamy do składania zamówień na świąteczne specjały. Zamówienia przyjmujemy do dnia 21 grudnia 2017.

ŁUKASZ ANDRUSZKIEWICZ - NOWY SZEF KUCHNI

Restauracja Strefa ma nowego Szefa Kuchni - jest nim Łukasz Andruszkeiwicz. Łukasz kieruje naszym Zespołem kuchennym już od połowy czerwca, natomiast z restauracją Strefa związany jest od 2014 roku. Zanim jednak zdołał poznać wszystkie nasze zakamarki zdobywał doświadczenie w wielu znakomitych miejscach.
Jednym z etapów jego kariery była praca w restauracjach hotelowych. Zagościł w hotelu Westin oraz Intercontinental, gdzie pracował w restauracji Platter by Karol Okrasa. Swoimi umiejętnościami zachwycał gości restauracji DOM na warszawskim Żoliborzu, gdzie pracował na stanowisku Szefa Kuchni. Za jego czasów miejsce to zagościło w przewodniku Gault& MIllau i doczekało się wyróżnienia w postaci czapki kucharskiej.
Szansą na rozwój umiejętności niewątpliwie była jego obecność w restauracji Jacob&Gabriel w norweskim Skien, gdzie zdobywał szlify pod okiem Szefa Mateusza Wesołowskiego i Larsa Ludviga Jacobsena.
W swojej pracy lubi eksperymentować, łączyć stare przepisy z nowoczesnymi technikami. Jest zafascynowany skandynawskim podejściem do sztuki kulinarnej, które charakteryzuje się skupieniem na pochodzeniu i jakości produktów oraz harmonią w prezentacji.
Czas wolny poświęca rodzinie. Ceni sobie aktywny wypoczynek na świeżym powietrzu.
Już w przyszłym tygodniu goście restauracji Strefa będą mogli zapoznać się z nową kartą autorstwa zespołu pod kierownictwem naszego nowego Szefa Kuchni – Łukasza Andruszkiewicza.
Obiecujemy wyłącznie pyszne dania.

FINE DINING WEEK W RESTAURACJI STREFA

Z radością informujemy, że bierzemy udział w nadchodzącym festiwalu Fine Dining Week, który odbędzie się w dniach 25.08 - 3.09.2017
Rezerwacji stołów dokonać można na stronie festiwalu: www.FineDiningWeek.pl
Zapraszamy serdecznie!

JESIEŃ W RESTAURACJI STREFA

Dzisiaj w kalendarzu pierwszy dzień jesieni...
Na osłodę tej niewątpliwie nie nastrajającej optymistycznie daty proponujemy nasze wspaniałe, szafranowe crème brûlée z ziemią czekoladową, bezikami i lodami o smaku dyni z bekonem.
Poza tym deserem w jesiennej karcie Szef Łukasz Andruszkiewicz przygotował dla Państwa wiele wspaniałych dań, które z całą pewnością okażą się znakomitym lekarstwem na jesienną chandrę.

POLAND 100 BEST RESTAURANTS 2017

W imieniu całego zespołu restauracji Strefa bardzo dziękujemy naszym Gościom i audytorom za wysoką ocenę w plebiscycie Poland 100 Best Restaurants.
Po raz kolejny otrzymaliśmy najwyższą z możliwych ocenę 3 widelce +
Nagroda już znalazła się na honorowym miejscu w restauracji.

RESTAURACJA STREFA NAJLEPSZĄ RESTAURACJĄ ROKU 2015 W POLSCE!

17 października 2015 r., restauracja STREFA została uznana w jednym z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych, 100 BEST RESTAURANTS, za najlepszą restaurację roku 2015 w Polsce. Podczas gali w Toruniu nagrodę odebrał szef kuchni, Jarosław Walczyk, który jednocześnie otrzymał nagrodę Najlepszego Kucharza Roku 2015. Konkurs 100 BEST RESTAURANTS i zarazem przewodnik po najlepszych restauracjach w Polsce to prestiżowy, pierwszy i jedyny w skali kraju projekt o tak szerokim zasięgu i formule. Restauracje są bowiem w głównej mierze oceniane przez konsumentów, dzięki temu ocena jest bardziej obiektywna i wiarygodna niż recenzja krytyków kulinarnych. Bardzo serdecznie Wam zatem dziękujemy i do smacznego zobaczenia :)

 

Zaproszeni na uroczystość szefowie kuchni

Zaproszeni na uroczystość szefowie kuchni w towarzystwie (od lewej, w 1 rzędzie): Prezydenta AG w Polsce, Macieja Dobrzynieckiego, Honorowego Prezydenta Międzynarodowej AG, Rafaela Ansona, obecnego Prezydenta Międzynarodowej AG, Jacques’a Mallarda oraz Honorowego Prezydenta Międzynarodowej AG, Georges’a Husni.
Subscribe to this RSS feed
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.