POLAND 100 BEST RESTAURANTS 2017
Po raz kolejny otrzymaliśmy najwyższą z możliwych ocenę 3 widelce +
Nagroda już znalazła się na honorowym miejscu w restauracji.
17 października 2015 r., restauracja STREFA została uznana w jednym z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych, 100 BEST RESTAURANTS, za najlepszą restaurację roku 2015 w Polsce. Podczas gali w Toruniu nagrodę odebrał szef kuchni, Jarosław Walczyk, który jednocześnie otrzymał nagrodę Najlepszego Kucharza Roku 2015. Konkurs 100 BEST RESTAURANTS i zarazem przewodnik po najlepszych restauracjach w Polsce to prestiżowy, pierwszy i jedyny w skali kraju projekt o tak szerokim zasięgu i formule. Restauracje są bowiem w głównej mierze oceniane przez konsumentów, dzięki temu ocena jest bardziej obiektywna i wiarygodna niż recenzja krytyków kulinarnych. Bardzo serdecznie Wam zatem dziękujemy i do smacznego zobaczenia :)
Podczas XVII Wiosennego Ogólnopolskiego Spotkania Czołowych Postaci Świata HoReCa i FMCG, które odbyło się 14 maja br. w Poznaniu, kapituła plebiscytu wręczyła prestiżową statuetkę Hermesa „Poradnika Restauratora” szefowi kuchni warszawskiej restauracji STREFA, Jarosławowi Walczykowi. Lokal nominowany został do nagrody przez magazyn „Poradnik Restauratora” w kategorii Restauracja z Renomą.
Otrzymanie tak prestiżowej nagrody oznacza, że pasja z jaką prowadzona jest restauracja została nie tylko dostrzeżona, ale i doceniona przez ekspertów branży gastronomicznej. Statuetka Hermesa jest również motywacją do podejmowania dalszych wyzwań oraz dowodem na to, że obrany przez restauracje kierunek – czyli stworzenie wyjątkowego miejsca, które pozwoli zregenerować się i duszy, i ciału – jest tym właściwym.