fbpx

Aktualności (14) Aktualności w restauracji STREFA

Warszawska część study Trip Międzynarodowej Akademii Gastronomicznej

17 września br., w restauracji Stary Dom w Warszawie, odbyła się uroczysta kolacja, inaugurująca warszawską część study Trip Międzynarodowej Akademii Gastronomicznej. Oprócz członków AG w spotkaniu przy suto zastawionych polskimi specjałami stołach wzięli udział także wybitni polscy szefowie kuchni. Przybyli oni na specjalne zaproszenie Akademii Gastronomicznej w Polsce i jej Prezydenta, Macieja Dobrzynieckiego, który kierował się chęcią podtrzymania nawiązanej wcześniej współpracy szefów z polską Akademią, a także docenienia zaangażowania tych prawdziwych gastronomicznych wirtuozów w rozwój polskiej sztuki kulinarnej.Wśród zaproszonych szefów znaleźli się laureaci prestiżowych międzynarodowych nagród AIG PRIX, przyznawanych przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną, a także finaliści i laureaci nagrody specjalnej słynnego programu telewizyjnego Top Chef, m.in.: Wojciech Modest Amaro, Martin Gimenez Castro, Witek Iwański, Paweł Oszczyk, Marcin Przybysz, Piotr Ślusarz, Paweł Wałęsa, a także nasz szef kuchni Jarosław Walczyk oraz wyróżniony przez Akademię sommelier – Paweł Białęcki. Podczas oficjalnej części wieczoru każdy z nich odebrał z rąk Prezydenta Dobrzynieckiego pamiątkowy fartuch z logo polskiej Akademii.

Statuetka Hermesa „Poradnika Restauratora” 2015 dla restauracji STREFA w Warszawie.

Podczas XVII Wiosennego Ogólnopolskiego Spotkania Czołowych Postaci Świata HoReCa i FMCG, które odbyło się 14 maja br. w Poznaniu, kapituła plebiscytu wręczyła prestiżową statuetkę Hermesa „Poradnika Restauratora” szefowi kuchni warszawskiej restauracji STREFA, Jarosławowi Walczykowi. Lokal nominowany został do nagrody przez magazyn „Poradnik Restauratora” w kategorii Restauracja z Renomą.

Otrzymanie tak prestiżowej nagrody oznacza, że pasja z jaką prowadzona jest restauracja została nie tylko dostrzeżona, ale i doceniona przez ekspertów branży gastronomicznej. Statuetka Hermesa jest również motywacją do podejmowania dalszych wyzwań oraz dowodem na to, że obrany przez restauracje kierunek – czyli stworzenie wyjątkowego miejsca, które pozwoli zregenerować się i duszy, i ciału – jest tym właściwym.

Subscribe to this RSS feed
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.